Rezumate

Cronicile familiei Kane- Piramida Roșie (vol. 1)

Piramida roșie

În această carte este vorba despre o familie formată din trei membri, tatăl Julius Kane, fiul Carter Kane de 14 ani și sora Sadie Kane de 12 ani.

După moartea mamei lor cei doi copii au fost separați; Carter călătorea cu tatăl său arheolog prin lume și Sadie a rămas în Londra cu bunicii. Viața lui Carter era una tare zbuciumată și neclară iar tatăl său devenea mai misterios pe zi ce trece.

Într-o zi tatăl și fiul au venit la Londra să o viziteze pe Sadie, însă de acolo lucrurile au luat o întorsătură urâtă. Ei au mers la un muzeu să studieze un artefact în ajunul Crăciunului pentru a face un experiment care a eșuat, iar copiii au fost nevoiți să fugă pentru a scăpa cu viață.

Copiii au rămas în grija unchiului lor magician și au învățat arta magiei. Dar curând au descoperit că unul din cei cinci zei eliberați (zeul rău, Set), care a scăpat din experimentul nereușit va provoca sfârșitul lumii în termenul-limită de 3 zile, iar cei doi frați sunt singurii care îl pot opri deoarece sunt cei mai puternici copii de magicieni de până acum, și totodată sunt și posedați de câte unul din ceilalți zei eliberați (din fericire, ei erau buni). Însă pe drum dau piept cu unele dintre cele mai mari primejdii, și descoperă că unchiul lor e posedat de zeul răului, Set. Însă ei aveau un plan cum să îl oprească pe zeul răului, al deșertului și al pustietății. Trebuiau să afle numele secret al lui Set pentru a îl distruge, numai că numele secret îl puteau afla doar de la Set însuși sau de la persoana cea mai apropiată lui.

Dar, după bătălia cu Set, cei doi frați realizează că în spatele creației malefice a lui se ascundea adevăratul dușman: Aphopis, Marele Devorator, Stăpânul Haosului, cel care îi controla pe Set și armata lui pentru a putea scăpa el însuși din închisoarea unde fusese închis de Ra, Stăpânul Ordinii, Faraonul Zeilor.

Până la urmă cad la învoială ca ei să îl lase liber pe Set dacă el îi va ajuta în bătălia finlă dintre bine și rău, dar pe moment Carter și Sadie se pot bucura de pace și liniște, căutând alți magicieni tineri pe care să îi învețe Calea Zeilor.

Un comentariu la “Cronicile familiei Kane- Piramida Roșie (vol. 1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *