Idei

Cum să nu te plictisești când citești

Mulți dintre voi nu citiți deoarece vă plictisiți. Așa că am scris acest articol ca să vă dau niște sfaturi despre cum să nu vă plictisiți atunci când citiți.

  1. În primul rând, dacă vreți să puteți citi fără să fiți stresați sau deranjați și să nu vă pierdeți interesul, asigurați-vă că aveți timp liber fără alte treburi de făcut și căutați-vă o cameră liberă cât de departe se poate de agitație.
  2. Așezați-vă confortabil și începeți să citiți.
  3. În timp ce citiți, încercați să nu vă lăsați distrași de alte lucruri și nu vă lăsați prinși în mulțimea gândurilor, ci concentrați-vă pe textul cărții.
  4. Dacă v-ați propus să citiți un anumit număr de pagini sau de capitole sau chiar să terminți de citit cartea, nu vă uitați la câte pagini mai aveți deoarece dacă mai aveți multe, atunci vă veți simți descurajați și probabil nu vă va mai sta capul la carte; dacă însă mai aveți puține pagini de citit până vă terminați ce ați avut în plan, atunci veți deveni nerăbdători să terminați și din nou nu vă va mai sta mintea la carte.
  5. Dacă vi se întâmplă să fiți distrași cu gândul de la carte, opriți-vă din citit, luați-vă privirea de la carte, limpeziți-vă mintea, încercați să veniți cu gândul din nou la carte și începeți să citiți iarăși.
  6. Dacă sunteți distrași de la carte în mod fizic, după ce reveniți înapoi (și ar fi indicat să reveniți repede înainte să vă pierdeți interesul față de ce ați citit) așezați-vă din nou confortabil și, înainte să începeți să citiți, limpeziți-vă mintea și reveniți cu gândul la carte.
  7. Din când în când mai întindeți-vă puțin pentru a vă dezmorți corpul și, foarte important, rotiți-vă privirea prin cameră o vreme pentru a vă dezmorți ochii, altfel vă vor durea.

Dacă ați urmat pașii următori și ați avut reușită, felicitări și vă urez să citiți la fel și în continuare

Un comentariu la “Cum să nu te plictisești când citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *